Dasar Privasi
Last Updated: May 1, 2018
Misi TimeTec adalah untuk menawarkan penyelesaian tenaga kerja berasaskan awan ke pelbagai pejabat dan perniagaan merentasi industri tempatan dan luar negara. Pusat kepada misi ini adalah komitmen syarikat untuk menjadi telus dengan anda tentang data peribadi anda yang kami kumpulkan dan bagaimana ia digunakan dan dikongsi sepanjang penyelesaian kami.

Kenyataan Privasi ini menerangkan bagaimana jenama TimeTec dan syarikat induknya, TimeTec Cloud Sdn. Bhd. Mengumpul, menyimpan dan mengendalikan maklumat peribadi individu mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") dan undang-undang Malaysia. Pemprosesan dan penggunaan data peribadi kami juga direka untuk mematuhi Peraturan Perlindungan Data Umum EU (GDPR).

Sila baca Kenyataan Privasi ini untuk memahami bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi yang mungkin kami kumpulkan daripada anda.

Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan Pernyataan Privasi ini, termasuk Dasar Cookie kami.

Pengenalan
TimeTec adalah jenama untuk sistem pengurusan tenaga kerja berasaskan awan, yang digunakan oleh syarikat dan pekerjanya untuk mengurus kehadiran tenaga kerja mereka, cuti, keselamatan dan lain-lain yang berkaitan dengan tenaga kerja, melalui pelbagai aplikasi Aplikasi dan Web TimeTec.

Kenyataan Privasi ini digunakan untuk timeteccloud.com, timetecta.com, timetecleave.com, timetecpatrol.com, timetechire.com, timetecvms.com, timetecaccess.com, timetecprofile.com, aplikasi berjenama TimeTec, dan laman-laman yang berkaitan dengan TimeTec, aplikasi lain , komunikasi dan perkhidmatan ("Perkhidmatan"), termasuk pengunjung ke laman web.

Persetujuan
Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan pengumpulan, penggunaan dan perkongsian data peribadi anda di bawah Kenyataan Privasi ini (yang termasuk Dasar Cookie kami dan dokumen lain yang dirujuk dalam Penyataan Privasi ini) dan bersetuju dengan Perjanjian Pengguna. Kami memberikan anda pilihan yang membolehkan anda memilih keluar atau mengawal bagaimana kami menggunakan dan berkongsi data anda.

Jika anda menggunakan Perkhidmatan kami selepas kemas kini ke Penyataan Privasi ini, anda bersetuju dengan dokumen yang diubah.

Kami boleh mengubahsuai Pernyataan Privasi ini dari semasa ke semasa. Jika kami membuat perubahan material, kami akan memberikan notis melalui Perkhidmatan kami, atau dengan cara lain (contohnya notis yang dipaparkan di halaman Facebook kami bersama dengan Pernyataan Privasi yang dikemas kini), untuk memberi anda peluang untuk mengkaji semula perubahan sebelum ia menjadi berkesan. Jika anda membantah sebarang perubahan, anda boleh menutup akaun anda. Penggunaan berterusan Perkhidmatan kami selepas kami menerbitkan atau menghantar notis mengenai perubahan kami kepada Pernyataan Privasi ini bermakna anda bersetuju dengan Pernyataan Privasi yang dikemas kini.


Dalam Pernyataan Privasi ini, anda akan memahami:
• Mengenai Maklumat Peribadi
• Siapa yang Mengumpul dan Memproses Data Dikumpul
• Maklumat yang Kami Kumpul
• Bagaimana Kami Menggunakan Data Anda
• Pendedahan Data
• Keselamatan Data
• Penyimpanan Data
• Pemindahan Antarabangsa Maklumat Dikumpul
• Hak & Kewajipan anda
• Perlindungan Anak Kecil
• Cara Menghubungi Kami


Mengenai Maklumat Peribadi
Maklumat peribadi merujuk kepada sebarang maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda. Ini termasuk apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda. Untuk tujuan Pernyataan Privasi ini, maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi yang sensitif yang berkaitan dengan maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama, dll. Untuk mengelakkan keraguan, harap maklum bahawa Pernyataan Privasi ini hanya berlaku jika anda orang asli / individu.

Siapa Yang Mengumpul dan Memproses Data Dikumpul

TimeTec memproses Data Peribadi sama ada sebagai Pengawal dan sebagai Pemproses, seperti yang ditakrifkan dalam GDPR.

TimeTec akan menjadi Pengawal untuk data "Pelanggan ", yang bermaksud Data Peribadi individu yang mendaftar untuk perkhidmatan kami dan memasuki Perjanjian Perkhidmatan. Di samping itu, TimeTec juga mengendalikan Data Peribadi yang kami kumpulkan dari laman web kami dan di luar laman web kami melalui saluran lain. Sebagai contoh, ini termasuk apabila anda menghubungi kami melalui telefon, e-mel dan perkhidmatan sembang, bertindak balas terhadap bahan pemasaran kami, menghantar borang fizikal dan sebagainya.

Data "User " yang disimpan atau diproses dalam setiap akaun TimeTec Pelanggan, Pelanggan / Pelanggan (potensi) masing-masing akan menjadi Pengawal selaras dengan GDPR, dan TimeTec akan menjadi Processor.

Melalui perkhidmatan TimeTec, setiap Pelanggan mempunyai kawalan penuh ke atas Data Peribadi yang disimpan di dalam akaun mereka. Data Peribadi ini boleh memasukkan maklumat seperti nombor telefon dan alamat. Selepas Pelanggan memulakan perkhidmatan, mereka boleh membuat Pengguna ( "Pengguna " data) dengan tahap keistimewaan yang berbeza, termasuk beberapa yang diberikan hak Pentadbir. Pada bila-bila masa, Pelanggan dan Pentadbir ini boleh menambah, mengubahsuai, memadam atau berkongsi data Pengguna. Kerana data ini adalah pengguna yang dihasilkan, adalah tanggungjawab Pelanggan untuk memastikan pengumpulan dan pemprosesan data dilakukan sesuai dengan undang-undang yang berlaku.

TimeTec tidak akan memproses Data Peribadi untuk tujuan lain atau dengan cara lain daripada yang diarahkan oleh Pelanggannya. Mana-mana Pengguna yang mencari akses, atau yang bertujuan untuk membetulkan, meminda atau memadam data yang tidak tepat harus mengarahkan pertanyaannya kepada Pelanggan TimeTec, pengawal data.

Maklumat yang Kami Kumpulkan
Dengan tujuan untuk memberikan anda TimeTec App, Web & Services dan beroperasi dengan cara yang cekap dan berkesan dengan memberikan anda perkhidmatan yang terbaik, kami perlu mengumpulkan maklumat peribadi yang relevan daripada anda. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh kami mungkin termasuk (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut:


Maklumat hubungan seperti nama, nama syarikat, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel yang disediakan semasa anda Berkomunikasi dengan kami. Ini termasuk keadaan di mana anda mendaftar untuk menggunakan laman web, aplikasi atau perkhidmatan kami (termasuk percubaan percuma), memuat turun TimeTec App, bertindak balas terhadap bahan pemasaran apa saja yang kami hantarkan atau apabila anda menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan, termasuk komunikasi melalui telefon, e-mel, perkhidmatan sembang dan media sosial.
Selepas pembelian langganan kami juga memerlukan maklumat kewangan tertentu seperti maklumat kad kredit, yang kami tidak akan mempunyai akses kepada kerana ia akan diuruskan oleh pembekal pembayaran.
Maklumat tentang komputer atau peranti anda yang digunakan untuk mengakses Perkhidmatan kami, dan tentang lawatan anda ke dan penggunaan laman web kami (termasuk alamat IP anda, lokasi geografi, sistem operasi, jenis penyemak imbas, bilangan lawatan, masa purata yang dibelanjakan untuk laman dan halaman yang dilihat ). Maklumat yang dikumpul digunakan untuk memberikan gambaran keseluruhan bagaimana orang mengakses dan menggunakan laman web TimeTec dan bukan untuk tujuan tambahan, seperti kepada pengguna profil.
Kami boleh melakukan ini menggunakan cookies, web Beacon atau teknologi serupa. Dengan terus melawat tapak web, anda bersetuju dengan penempatan cookies pada peranti anda. Sekiranya anda memilih untuk tidak menerima kuki kami, kami tidak dapat menjamin bahawa pengalaman anda akan memuaskan seperti yang dijangkakan. Kami juga boleh meletakkan kuki dari pihak ketiga untuk tujuan fungsian dan pemasaran. Untuk membaca lebih lanjut mengenai cara kami menggunakan kuki, sila baca Dasar Kuki kami.
Butiran e-mel dan komunikasi elektronik lain yang anda terima dari kami, termasuk apakah komunikasi itu telah dibuka dan jika anda telah mengklik pada sebarang hubungan dalam komunikasi itu. Kami menggunakan ini untuk membantu memastikan komunikasi kami berguna untuk anda.
Data peribadi yang diberikan semasa mendaftar untuk penerbitan kami seperti surat berita, borang dalam talian lengkap (termasuk permintaan balik panggilan), mengambil bahagian dalam tinjauan, menyiarkan di blog kami, memuat turun maklumat seperti kertas putih atau penerbitan lain atau menyertai mana-mana kawasan interaktif lain yang muncul di laman web kami.
Data peribadi disediakan apabila anda memulakan hubungan perniagaan dengan kami seperti penyedia perkhidmatan / rakan perniagaan kami
Data peribadi yang diberikan apabila anda membuat aduan dengan kami
Data peribadi yang diberikan apabila anda memberi maklum balas kepada kami melalui laman web atau saluran lain
Selain dari maklumat peribadi yang diperoleh dari anda secara langsung, kami juga boleh mendapatkan maklumat peribadi anda dari pihak ketiga yang kami berurusan dengan atau dihubungkan dengan anda (agensi rujukan kredit atau institusi kewangan), dan dari sumber-sumber lain yang anda telah memberikan persetujuan anda untuk pendedahan maklumat yang berkaitan dengan anda, dan / atau jika dibenarkan dengan sah dari sisi undang-undang.


Bagaimana Kami Menggunakan Data Anda
Kami boleh mengumpul dan menggunakan data peribadi daripada anda atau dari kategori pihak ketiga yang dikenal pasti dalam Penyataan Privasi ini, untuk satu atau lebih daripada tujuan berikut:
Untuk mengesahkan identiti anda
Untuk menilai dan memproses permohonan / permintaan anda untuk Aplikasi, Laman Web & Perkhidmatan TimeTec
Untuk mentadbir dan menguruskan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan yang kami berikan kepada anda termasuk pengisian, pengebilan, pembayaran dan pembayaran hutang
Menilai dan / atau mengesahkan kelayakan kredit
Untuk mengesan dan mencegah aktiviti penipuan
Untuk berhubung dengan anda dan memberi anda maklumat yang anda minta
Untuk melibatkan diri dalam transaksi perniagaan berkenaan dengan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan yang akan ditawarkan dan diberikan kepada anda
Untuk mewujudkan dan menguruskan hubungan perniagaan yang lebih baik dengan kami
Untuk memproses sebarang komunikasi yang anda hantar kepada kami (sebagai contoh, menjawab pertanyaan dan menangani sebarang aduan dan maklumbalas)
Untuk memaklumkan kepada anda tentang faedah dan perubahan kepada ciri-ciri TimeTec App, Website & Services
Untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang akan disiarkan atau diagregasi dengan cara yang tidak mengenal pasti anda sebagai individu
Untuk menyiasat, menjawab, atau mempertahankan tuntutan yang dibuat terhadap, atau melibatkan TimeTec Cloud Sdn. Bhd.
Untuk menjalankan aktiviti pemasaran dan promosi dalaman kami. Sebagai contoh, kami boleh menggunakannya untuk menghantar berita dan surat berita, tawaran istimewa, dan promosi, atau sebaliknya hubungi anda mengenai produk atau maklumat yang kami fikir dapat menarik minat anda. Anda juga boleh berhenti melanggan dari sebarang pemasaran e-mel menggunakan pautan yang disediakan dalam e-mel yang kami hantar kepada anda. Sila rujuk bahagian di bawah pada 'Hak Anda ' untuk membantah memproses untuk tujuan pemasaran.
Untuk mengekalkan rekod yang diperlukan untuk keselamatan, tuntutan atau tujuan undang-undang yang lain
Untuk mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan
Untuk keperluan dalaman seperti pengauditan, analisis data, dan penyelidikan untuk meningkatkan produk, perkhidmatan, dan komunikasi pelanggan TimeTec.
Untuk apa-apa maksud lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, garis panduan dan / atau pihak berkuasa pengawalseliaan yang berkaitan


Pendedahan Data
Sebagai sebahagian daripada menyediakan anda dengan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan dan pengurusan dan / atau operasi yang sama, kami mungkin diperlukan atau perlu mendedahkan maklumat tentang anda kepada pihak ketiga berikut:
Agensi penguatkuasaan undang-undang
Agensi-agensi kerajaan
Syarikat dan / atau organisasi yang bertindak sebagai ejen, kontraktor, pembekal perkhidmatan kami (termasuk subkontraktor mereka) dan / atau penasihat profesional
Syarikat dan / atau organisasi yang membantu kami dalam memproses dan / atau menepati transaksi dan menyediakan anda dengan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan yang anda minta atau melanggan
Rakan kongsi perniagaan kami dan pihak lain untuk tujuan yang berkaitan dengan tujuan mengumpulkan dan menggunakan maklumat peribadi anda
Pihak-pihak lain berkenaan dengan siapa anda telah memberikan persetujuan tersurat atau tersirat anda
Tertakluk pada setiap masa kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan / atau kewajipan) yang terpakai untuk App, Laman Web & Perkhidmatan TimeTec
Rakan strategik yang bekerja dengan TimeTec untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih baik, atau membantu pasaran TimeTec kepada pelanggan. Sebagai contoh, apabila anda menyiasat mengenai penyelesaian TimeTec, TimeTec boleh menghantar e-mel anda dengan maklumat peribadi atau bukan peribadi anda kepada Pihak Ketiga (Penjual Sah yang ditentukan dalam bentuk) untuk tindak lanjut jualan. Maklumat peribadi hanya akan dikongsi oleh TimeTec untuk menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan TimeTec kepada anda; ia tidak akan dikongsi dengan pihak ketiga untuk tujuan pemasaran mereka.
Sila ambil perhatian bahawa TimeTec menggunakan pemproses data yang mengumpul, menyimpan dan memproses data anda bagi pihak TimeTec. Pemproses terpilih menawarkan semua jaminan yang bersesuaian dengan langkah-langkah keselamatan teknikal dan organisasi mengenai pemprosesan data peribadi anda. Mereka digunakan untuk tujuan berikut:
Hosting aplikasi atau perkhidmatan kami
Hosting sistem pengurusan perhubungan pelanggan kami,
Membolehkan pembayaran,
Mengaktifkan fungsi sokongan pengguna, seperti bilik sembang laman web,
Mendayakan analitik lawatan dan penggunaan


Keselamatan Data
Kami mengikut piawaian industri yang diterima umum untuk melindungi maklumat yang dikemukakan kepada kami, semasa penghantaran dan sebaik sahaja kami menerimanya. Kami mengekalkan perlindungan pentadbiran, teknikal dan fizikal yang sesuai untuk melindungi Data Peribadi daripada kemusnahan yang tidak disengajakan atau menyalahi undang-undang, kerugian tidak sengaja, pengubahan tanpa kebenaran, pendedahan atau akses tanpa kebenaran, penyalahgunaan dan bentuk pemprosesan Data Peribadi yang menyalahi undang-undang. Ini termasuk, sebagai contoh, firewall, perlindungan kata laluan dan kawalan akses dan pengesahan lain. Kami menggunakan teknologi SSL untuk menyulitkan data semasa penghantaran melalui internet awam, hanya untuk diakses oleh mereka yang diberi kuasa dengan hak akses khas untuk sistem kami.

Walau bagaimanapun, tiada kaedah penghantaran melalui Internet, atau kaedah penyimpanan elektronik, adalah selamat 100%. Kami tidak dapat memastikan atau menjamin keselamatan sebarang maklumat yang anda hantar kepada kami atau menyimpan pada Perkhidmatan, dan anda melakukannya dengan risiko anda sendiri. Kami juga tidak dapat menjamin bahawa maklumat tersebut tidak boleh diakses, didedahkan, diubah, atau dimusnahkan oleh pelanggaran mana-mana perlindungan fizikal, teknikal, atau pengurusan kami. Sekiranya anda percaya Data Peribadi anda telah terjejas, sila hubungi kami seperti yang tertera di bahagian "Cara Menghubungi Kami".

Jika kita mengetahui pelanggaran sistem keselamatan, kami akan memaklumkan kepada anda dan pihak berkuasa mengenai berlakunya pelanggaran mengikut undang-undang yang berkenaan.

Penyimpanan Data
Kami akan mengekalkan data peribadi yang kami proses bagi pihak klien kami selagi diperlukan untuk menyediakan Perkhidmatan. Kami akan mengekalkan dan menggunakan maklumat peribadi ini sebagaimana perlu untuk mematuhi obligasi undang-undang kami, mengekalkan rekod kewangan dan lain-lain yang tepat, menyelesaikan pertikaian, dan menguatkuasakan perjanjian kami.

Pemindahan Maklumat Antarabangsa Dikumpulkan
Syarikat kami berpusat di Malaysia dan kami menggunakan IT dan penyedia perkhidmatan lain yang terletak di beberapa negara. Aplikasi atau perkhidmatan kami atau sebahagian daripada mereka boleh dihoskan dalam kemudahan yang disediakan oleh Amazon Web Services di Amerika Syarikat. Sementara itu, laman web kami boleh dihoskan di Malaysia dan apabila anda menghantar e-mel kepada kami, ini juga akan disimpan di pelayan e-mel kami di Malaysia. Oleh itu, maklumat anda yang dikumpul oleh TimeTec boleh disimpan dan diproses di Amerika Syarikat, Malaysia, Singapura, Eropah, atau mana-mana negara lain di mana TimeTec atau sekutunya atau penyedia perkhidmatannya mengekalkan kemudahan.

Apabila menyerahkan data peribadi anda, anda bersetuju untuk pemprosesan, pemindahan atau penyimpanan sedemikian seperti yang digariskan di atas. Kami akan memastikan pada setiap masa untuk mengambil semua langkah yang munasabah yang perlu untuk mengekalkan keselamatan data peribadi anda mengikut Dasar Privasi ini. Kami juga akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa mana-mana entiti pihak ketiga sedemikian terikat secara kontrak untuk tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa-apa sebab selain daripada menyediakan Aplikasi, Laman Web & Perkhidmatan TimeTec yang dikontrak oleh kami untuk menyediakan dan untuk melindungi maklumat peribadi anda dengan secukupnya .

Untuk data peribadi yang tertakluk kepada undang-undang perlindungan data Eropah, ini bermakna bahawa apa-apa maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui laman web atau aplikasi atau perkhidmatan boleh dipindahkan ke Amerika Syarikat atau ke wilayah lain di luar EEA. Kami juga boleh memindahkan maklumat anda kepada pembekal perkhidmatan di luar EEA untuk tujuan menyediakan aplikasi, pengiklanan dan perkhidmatan kami kepada anda.

Kami mengambil langkah untuk memastikan bahawa maklumat anda dipindahkan di luar EEA kepada penyedia perkhidmatan dan pembekal hosting kami, langkah dan kawalan yang sesuai disediakan untuk melindungi maklumat tersebut menurut undang-undang dan peraturan perlindungan data yang berkenaan. Dalam setiap kes, pemindahan tersebut dibuat mengikut keperluan Peraturan (EU) 2016/679 (Peraturan Perlindungan Data Am atau "GDPR") dan mungkin berdasarkan kepada pensijilan pematuhan dengan Rangka Kerja Perisai Privasi EU-AS dan Rangka Kerja Perisai Privasi Swiss-AS atau penggunaan Fasal Model Standard Suruhanjaya Eropah untuk pemindahan data peribadi di luar EEA.

Dengan menggunakan laman web, produk atau perkhidmatan kami atau berinteraksi dengan kami dalam cara yang dijelaskan dalam Dasar Privasi ini, anda bersetuju untuk memindahkan maklumat anda di luar EEA dalam keadaan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Jika anda tidak mahu maklumat anda dipindahkan di luar EEA, anda tidak boleh menggunakan laman web, aplikasi atau perkhidmatan kami.


Hak dan Kewajipan Anda
Hak untuk Akses, Pembetulan, Pemadaman, Kemudahalihan Data
Kami boleh membantu anda untuk mengakses, membetulkan atau memadamkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami. Di mana anda ingin mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda dalam pemilikan kami, ingin meminda atau memadam maklumat anda, anda boleh membuat permintaan kepada kami dengan menghubungi Tim TimeTec dengan butiran hubungan yang disediakan di bawah. Anda perlu mengutip nama, alamat dan nombor telefon / akaun anda dan memberikan butiran ringkas tentang maklumat yang anda mahukan salinan dalam sebarang permintaan tersebut. Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk mematuhi permintaan anda untuk mengakses, membetulkan atau memadamkan maklumat peribadi anda dalam masa 30 hari selepas menerima permintaan anda. Kami akan memenuhi permintaan anda dengan menghantar salinan anda secara elektronik, melainkan permintaan itu secara jelas menentukan kaedah yang berbeza. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin harus menahan akses kepada maklumat peribadi anda dalam situasi tertentu, contohnya apabila kami tidak dapat mengesahkan identiti anda atau di mana maklumat yang diminta adalah bersifat komersial sulit atau sekiranya kami menerima permintaan berulang untuk maklumat yang sama . Walau bagaimanapun, kami akan memaklumkan anda tentang sebab-sebab yang tidak dapat memenuhi permintaan anda.

Sekatan Pemprosesan, Objek untuk Memproses & Mengeluarkan Persetujuan Pada bila-bila masa, anda boleh meminta untuk meletakkan sekatan ke atas pemprosesan atau objek untuk pemprosesan Data Peribadi anda, atas dasar yang sah, kecuali jika ia tidak dibenarkan oleh undang-undang yang terpakai. Anda mungkin pada masa pengumpulan dan pada bila-bila masa kemudian, menentang pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan pemasaran. Di mana pemprosesan maklumat anda berdasarkan persetujuan anda, anda mempunyai hak untuk menarik balik persetujuan itu tertakluk kepada sekatan undang-undang atau kontrak.

Jika anda percaya hak privasi anda yang diberikan oleh undang-undang perlindungan data yang berkenaan telah dilanggar, sila hubungi kami dengan butiran hubungan yang disediakan di bawah. Anda juga berhak membuat aduan dengan pihak berkuasa perlindungan data.

Peruntukan ini tidak terpakai pada Data Peribadi yang merupakan sebahagian daripada Data Pelanggan. Dalam kes ini, pengurusan Data Pelanggan adalah tertakluk kepada Dasar Privasi Pelanggan sendiri, dan sebarang permintaan untuk akses, pembetulan atau pemadaman harus dibuat terus kepada Pelanggan yang bertanggungjawab untuk memuat naik dan menyimpan data tersebut ke dalam Perkhidmatan.

Maklumat Peribadi yang Tidak lengkap
Jika ditunjukkan (contohnya dalam borang pendaftaran / permohonan), adalah wajib untuk memberikan maklumat peribadi anda kepada kami untuk membolehkan kami memproses permohonan anda untuk Aplikasi, Laman Web & Perkhidmatan TimeTec. Sekiranya anda menolak untuk menyediakan maklumat peribadi yang wajib, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan anda atau memberikan anda TimeTec App, Website & Services.

Kewajipan anda
Anda bertanggungjawab untuk memberi maklumat yang tepat dan lengkap kepada kami tentang diri anda dan mana-mana orang lain yang maklumat peribadi anda memberi kami dan untuk mengemaskini maklumat peribadi ini apabila ia menjadi tidak tepat atau tidak lama dengan menghubungi Tim TimeTec melalui butiran hubungan yang disediakan di bawah . Kewajipan ini adalah syarat untuk menyediakan TimeTec App, Website & Services kepada anda dan / atau mana-mana orang lain yang diberi kuasa atau dibenarkan oleh anda atau organisasi / syarikat anda untuk menggunakan Produk dan / atau Perkhidmatan. Sekiranya anda mungkin perlu memberi kami maklumat peribadi yang berkaitan dengan pihak ketiga (contohnya tentang pasangan atau anak anda atau di mana anda adalah orang yang ditugaskan yang bertanggungjawab (dari organisasi atau syarikat) untuk berurusan dengan kami, jika anda memperoleh dan bertanggungjawab ke atas perkhidmatan dan / atau produk yang mereka gunakan), anda mengesahkan bahawa anda telah (i) memperoleh persetujuan mereka atau sebaliknya berhak untuk memberikan maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk kami menggunakannya dengan sewajarnya, dan (ii) memaklumkan kepada mereka baca Dasar Privasi ini di laman web kami.

Perlindungan Orang Kurang Upaya
Sebagai peraturan umum, kanak-kanak dan orang di bawah umur 18 tahun tidak boleh mendedahkan data peribadi kepada kami tanpa persetujuan ibu bapa atau penjaga mereka. Kami tidak meminta data peribadi daripada kanak-kanak dan kami tidak dengan sengaja mengumpul data peribadi daripada kanak-kanak, menggunakan data tersebut dalam apa cara sekalipun atau mendedahkan data tersebut kepada pihak ketiga tanpa kebenaran.


Cara Menghubungi Kami
Jika anda mempunyai permintaan dan soalan atau kebimbangan mengenai Kenyataan Privasi TimeTec, sila hubungi kami di:

TimeTec Cloud Sdn. Bhd.
No. 6, 8 & 10, Jalan BK 3/2, Bandar Kinrara 47180 Puchong Selangor, Malaysia.
Tel: +603 - 8070 9933 E-mel: info@timeteccloud.com