Environment Footprint | TimeTec
Environmental Footprint
Setiap kali kita membakar bahan bakar fosil seperti gas, arang batu atau minyak, karbon dioksida dilepaskan ke atmosfera. Lebih mudah diukur adalah pelepasan karbon langsung yang menjadi tanggungjawab kita. Ini termasuk jumlah gas dan elektrik yang kita gunakan di rumah kita, jumlah petrol atau diesel yang kita bakar di dalam kereta kita, dan jumlah dan jarak penerbangan yang kita ambil. Akaun Karbon adalah alat untuk membantu kita mengukur pelepasan langsung ini.

\ n

Di TimeTec, kami terus mencari cara untuk mengurangkan lagi kesan produk kami terhadap alam sekitar.

\ n

Walaupun terdapat beberapa laporan kajian yang menjelaskan bahawa membeli-belah dalam talian secara semula jadi lebih mesra alam daripada kaedah peruncitan tradisional, TimeTec terus-menerus mengambil usaha ekstra untuk menyampaikan semua sumber kami melalui kaedah dalam talian untuk menjalankan operasi perniagaan dan akhirnya mencapai tujuan yang sama.

 
Mengurangkan Akaun Carbon
 
TimeTec telah menetapkan dua objektif utama untuk jenama kami, pertama adalah untuk membantu peniaga kami memasarkan produk kami dengan lebih mudah, dan kedua, adalah untuk membantu mereka mengurangkan kebergantungan mereka pada sokongan teknikal.
\ n

\ n Objektif ini, sangat lengkap dengan rancangan sumber dalam talian luar biasa kami, berjaya dan sangat mengurangkan lawatan penjualan atau perjalanan teknikal yang tidak perlu di jalan raya untuk peniaga kami di seluruh dunia selama bertahun-tahun. Semua sumber daya yang diperlukan dapat diakses dengan mudah di web, termasuk bahan latihan dalam talian yang komprehensif, dan petua teknikal, yang telah terbukti membantu pelanggan dan peniaga dalam mengurangkan kos pengangkutan.
\ n

\ nSelain itu, produk kami tidak hanya dirancang untuk mempunyai penggunaan tenaga yang rendah; kami juga berusaha menggunakan teknologi yang membolehkan web untuk meningkatkan komunikasi jarak jauh dan mencapai sokongan teknikal yang jauh. Tambahan pula, pengenalan alat dalam talian seperti TeamViewer untuk sokongan desktop jauh, telah membantu meningkatkan objektif ini.
\ n

\ n Sejak tahun 2013, Syarikat telah berhenti mengeluarkan cek kertas kepada pembekal tempatan kami, dan kami telah menggantinya dengan pelaksanaan proses pembayaran dalam talian tanpa kertas. Pemindahan pembayaran dalam talian adalah salah satu usaha kami untuk lebih terlibat dalam Perakaunan Karbon dengan menghilangkan keperluan perjalanan bagi para pembekal untuk mengumpulkan dan memasukkan cek ke bank.

 
Mengurangkan Packaging Waste
 
Kami telah bekerja untuk melihat bahawa beberapa produk perkakasan dan aksesori TimeTec 's kami direka untuk menjadi lipat, dapat mengurangkan saiz pembungkusan dan juga untuk memudahkan pengangkutan.

Sejak awal tahun 2011, TimeTec telah mencapai kemajuan yang ketara untuk mengurangkan pembungkusan berlebihan dalam penghantaran produk perkakasan kepada pelanggan dan telah memperkenalkan jenis tambahan bahan-bahan pembungkusan yang boleh dikitar semula untuk melindungi barangan semasa dalam perjalanan. The Saiz semula pembungkusan kami juga memainkan peranan yang besar dalam mengurangkan pembaziran dan kos pengangkutan.

Kebanyakan pesanan produk perkakasan TimeTec 's dihantar di dalam pembungkusan beralun, yang rata-rata mengandungi 43% kandungan serat semula. Setelah digunakan, bekas ini adalah 100% boleh dikitar semula untuk kegunaan dalam pembuatan produk kertas lain.

Pada permulaan tahun 2011, kami memulakan "Melangkah Hijau " kempen untuk mengurangkan penggunaan kertas dalam produk kami dengan meletakkan stop kepada semua manual pengguna print-out untuk TimeTec 's perkakasan dan perisian, menggantikan mereka dengan semua DVD baru yang mengandungi semua pelanggan 'perlukan dalam satu cakera. Semua kandungan secara profesional paginated, dan direka untuk menjadi mudah diakses.

 
Teruskan Usaha To Go Green
 
Di TimeTec, kami akan terus melaksanakan inisiatif penjimatan tenaga dan alam sekitar di semua bahagian syarikat. Pekerja TimeTec di semua peringkat menyelami setiap sudut proses untuk mengenal pasti sisa dan merancang penyelesaian alternatif yang lebih menjimatkan tenaga. \ N

\ nSebagai salah satu usaha berterusan kami dalam mengurangi jejak karbon, kami telah mencipta dan mengembangkan kaedah jam revolusioner TimeTec yang menggunakan teknologi GPS, NFC, Beacon dan telefon pintar dalam waktu kehadiran dan penyelesaian rondaan penjaga. Usaha memperkenalkan alternatif jam yang lebih sederhana telah mengurangkan permintaan perkakasan dan bahan pembungkusannya, dan akibatnya mengurangkan frekuensi dan pengangkutan kilang, tetapi mencapai kesahihan pengesahan dan pengesahan yang sama, dengan mobiliti tambahan.
 
Dari Keprihatinan Alam Sekitar untuk Penglibatan Alam Sekitar
 
Sebagai sebahagian daripada usaha untuk masalah alam sekitar, pada tahun 2018, kami memperkenalkan perkhidmatan inovatif, i-Environ yang dikendalikan oleh sekumpulan saintis penyelidikan yang bersemangat adalah perkhidmatan yang menurunkan perkhidmatan analitik alam sekitar dengan harga yang berpatutan ke tahap yang berpatutan untuk masyarakat normal untuk melanggan walaupun secara berkala. Perkhidmatan i-Environ menggunakan teknologi drone di front-end, dengan teknologi Big Data dan Artificial Intelligence di bahagian belakang, yang disatukan sebagai sebahagian daripada perkhidmatan Komuniti Pintar i-Neighbour agar komuniti mendapat akses langsung ke maklumat persekitaran yang relevan dan penting mengenai kejiranan mereka.
 
Berhampiran Field Commerce
 
Munculnya e-Commerce yang mendorong industri logistik, biasanya berkaitan dengan dua masalah persekitaran, pertama masalah pelepasan karbon, dan kedua pembaziran pembungkusan tambahan. Kami mempromosikan Near Field Commerce atau Community Commerce untuk membina komuniti yang lebih mesra alam berbanding dengan perdagangan dalam talian atau perdagangan dalam talian ke luar talian pada umumnya. Salah satu masalah dari e-Dagang yang ada adalah, apabila anda membeli banyak item dari satu platform eCommerce, ia mungkin berpecah menjadi beberapa penghantaran, yang membesar-besarkan masalah pelepasan karbon dan pembaziran pembungkusan. Tetapi tiada masalah ini wujud untuk perdagangan berdekatan. Walaupun untuk platform beli kumpulan seperti Groupon, ia mengumpulkan semua pembelian dari individu untuk menikmati potongan harga untuk produk ketara. Tetapi, ketika datang ke pengiriman, ia masih dilakukan secara berganda. Di kebanyakan platform e-Dagang, pelanggan selalu dianggap sebagai individu yang terpisah; semasa berada di Near Field Commerce, ia menyasarkan individu dalam komuniti dan bukannya individu sporadis dari mana-mana sahaja. n

nBila platform perdagangan mensasarkan komuniti, ia dapat mencapai 'Pelbagai Pembelian, Satu Penghantaran ', baik ke tempat kerja atau ke komuniti kediaman. TimeTec mempunyai Aplikasi Penyewa untuk menara perniagaan, dan Aplikasi iNeighbour untuk komuniti kediaman yang terbina dalam dengan platform perdagangan yang terdiri daripada tiga komponen iaitu i-Merchants untuk senarai pedagang, TimeTec Mart untuk pembelian dalam talian termasuk ciri pembelian kumpulan komuniti, dan i-Ad untuk peniaga untuk mengiklankan dan meningkatkan penjualan mereka. TimeTec telah mengajukan 4 paten untuk mempromosikan Near Field Commerce yang mesra alam, dan sebagai sebahagian daripada ekosistem bangunan digital kami untuk bangunan komersial atau kediaman.