Environmental Footprint
Setiap kali kita membakar bahan api fosil seperti gas, arang batu atau minyak, karbon dioksida dilepaskan ke atmosfera. Lebih mudah untuk mengukur adalah pelepasan karbon langsung bahawa kita bertanggungjawab untuk. Ini termasuk jumlah gas dan elektrik yang kita gunakan dalam rumah kita, jumlah petrol atau diesel kita membakar di dalam kereta kami, dan bilangan dan jarak penerbangan yang diambil. Akaun Carbon adalah alat untuk membantu kita mengukur pelepasan langsung.

Pada TimeTec, kita 'semula sentiasa mencari jalan untuk mengurangkan lagi kesan produk kami ada di alam sekitar.

Walaupun terdapat beberapa laporan kajian yang menerangkan membeli-belah dalam talian adalah sifat yang lebih mesra alam berbanding kaedah peruncitan tradisional, TimeTec sentiasa mengambil usaha tambahan untuk menyampaikan semua sumber kami melalui talian bermakna untuk menjalankan operasi perniagaan dan akhirnya mencapai matlamat yang sama.

 
Mengurangkan Akaun Carbon
 
TimeTec telah menetapkan dua objektif utama untuk jenama kami, pertama adalah untuk membantu pengedar kami memasarkan produk kami lebih mudah, dan kedua, adalah untuk membantu mereka mengurangkan pergantungan mereka kepada sokongan teknikal.

Tujuan-tujuan, dilengkapi sepenuhnya dengan pelan sumber dalam talian luar biasa kami, telah berjaya dan dengan ketara dikurangkan lawatan jualan yang tidak perlu atau perjalanan teknikal di jalan raya untuk wakil kami di seluruh dunia selama ini. Semua sumber yang diperlukan boleh diakses dengan mudah di web, termasuk bahan-bahan latihan dalam talian komprehensif, dan tips teknikal, yang telah terbukti membantu untuk pelanggan dan peniaga dalam mengurangkan kos pengangkutan.

Selain itu, produk kami bukan sahaja direka untuk mempunyai penggunaan tenaga yang rendah; kami juga berusaha ke arah menggunakan teknologi web yang dibolehkan untuk meningkatkan komunikasi jauh dan mencapai sokongan teknikal jauh panjang. Tambahan pula, pengenalan alat dalam talian seperti TeamViewer untuk sokongan desktop jauh, telah membantu untuk meningkatkan lagi objektif ini.

Sejak tahun 2013, Syarikat telah berhenti mengeluarkan cek kertas kepada pembekal-pembekal tempatan kami, dan kami telah menggantikannya dengan pelaksanaan tanpa kertas proses pembayaran dalam talian. Pemindahan pembayaran dalam talian adalah salah satu usaha kami untuk menjadi lebih terlibat dalam Carbon Perakaunan dengan menghapuskan keperluan perjalanan bagi pembekal untuk mengumpul dan bank di cek ke dalam bank.

 
Mengurangkan Packaging Waste
 
Kami telah bekerja untuk melihat bahawa beberapa produk perkakasan dan aksesori TimeTec 's kami direka untuk menjadi lipat, dapat mengurangkan saiz pembungkusan dan juga untuk memudahkan pengangkutan.

Sejak awal tahun 2011, TimeTec telah mencapai kemajuan yang ketara untuk mengurangkan pembungkusan berlebihan dalam penghantaran produk perkakasan kepada pelanggan dan telah memperkenalkan jenis tambahan bahan-bahan pembungkusan yang boleh dikitar semula untuk melindungi barangan semasa dalam perjalanan. The Saiz semula pembungkusan kami juga memainkan peranan yang besar dalam mengurangkan pembaziran dan kos pengangkutan.

Kebanyakan pesanan produk perkakasan TimeTec 's dihantar di dalam pembungkusan beralun, yang rata-rata mengandungi 43% kandungan serat semula. Setelah digunakan, bekas ini adalah 100% boleh dikitar semula untuk kegunaan dalam pembuatan produk kertas lain.

Pada permulaan tahun 2011, kami memulakan "Melangkah Hijau " kempen untuk mengurangkan penggunaan kertas dalam produk kami dengan meletakkan stop kepada semua manual pengguna print-out untuk TimeTec 's perkakasan dan perisian, menggantikan mereka dengan semua DVD baru yang mengandungi semua pelanggan 'perlukan dalam satu cakera. Semua kandungan secara profesional paginated, dan direka untuk menjadi mudah diakses.

 
Teruskan Usaha To Go Green
 
Pada TimeTec, kami akan terus melaksanakan inisiatif alam sekitar dan penjimatan tenaga di semua bahagian syarikat. pekerja TimeTec di semua peringkat menyelam jauh ke dalam setiap sudut dan celah dari proses untuk mengenal pasti penyelesaian sisa dan reka bentuk alternatif yang lebih cekap tenaga.

Sebagai salah satu usaha berterusan kami dalam mengurangkan kesan karbon, kami telah mencipta dan membangunkan kaedah rakaman waktu revolusi TimeTec ini mengerahkan GPS, NFC, Beacon dan teknologi telefon pintar dalam masa kehadiran dan penyelesaian pengawal rondaan. Usaha dalam memperkenalkan alternatif catatan masa lebih mudah telah mengurangkan permintaan untuk perkakasan dan bahan-bahan pembungkusan mereka, dan seterusnya mengurangkan kekerapan manufactury dan pengangkutan, tetapi mencapai clocking dan pengesahan ketulenan yang sama, dengan pergerakan ditambah.
 
Dari Keprihatinan Alam Sekitar untuk Penglibatan Alam Sekitar
 
Sebagai sebahagian daripada usaha untuk kebimbangan alam sekitar, pada tahun 2018, kami memperkenalkan perkhidmatan inovatif, i-Lingkungan yang dijalankan oleh sekumpulan saintis penyelidikan yang bersemangat adalah sebuah perkhidmatan yang merendahkan perkhidmatan analitik alam sekitar kos tinggi ke tahap yang berpatutan untuk komuniti biasa untuk melanggan walaupun secara tetap. Perkhidmatan i-Lingkungan menggunakan teknologi pendengaran di bahagian depan, dengan teknologi Big Data dan Teknologi Kecerdasan buatan di belakang, disepadukan sebagai sebahagian daripada perkhidmatan Komuniti I-Neighbor Smart Community untuk mendapatkan akses secara langsung kepada maklumat persekitaran yang relevan dan penting mengenai kejiranan mereka.