TimeTec
Program Reseller global Soalan Lazim
Berapa banyak peringkat reseller yang terdapat dalam Program Reseller Global TimeTec?

Program Reseller Global TimeTec mempunyai dua tahap rakan kongsi.
1.Distributor 2.Dealer

Apakah perbezaan di antara Pengedar dan Peniaga?
DISTRIBUTOR DEALER
• Tahap yang lebih tinggi daripada peniaga itu
• Menikmati perkongsian peratusan keuntungan yang lebih tinggi ditambah kuota jualan yang lebih tinggi
• Dapatkan akaun admin pengedar untuk memantau peniaga dan pelanggan akaun
• Dibenarkan untuk melantik pengedar di kawasan masing-masing
• Tahap reseller Single
• Asas peratusan komisen jualan dan jualan yang lebih rendah kuota
• Memandangkan akaun admin peniaga untuk memantau jualan sendiri
Bagaimana untuk menentukan kelayakan penjual semula untuk memohon?
DISTRIBUTOR DEALER
• Memiliki saluran pengedaran penjual semula yang sedia ada • Tiada saluran pengedaran penjual semula yang sedia ada
Saya kini seorang Pakar FingerTec reseller yang diberi kuasa, aku secara automatik berkelayakan sebagai reseller TimeTec juga?

Ya. Menjadi FingerTec Dibenarkan Reseller menjadikan anda seorang penjual semula TimeTec serta-merta. Walau bagaimanapun, anda masih perlu mengisi borang pendaftaran untuk sistem TimeTec, dan menerima terma dan syarat-syarat perjanjian reseller untuk mengaktifkan resellership TimeTec anda.

Apa yang menjadi tanggungjawab saya sebagai penjual semula?

Anda perlu mendaftar sebagai pelanggan sebanyak mungkin dan mengendalikan semua sistem yang ditubuhkan, latihan, pentauliahan dan perkhidmatan selepas jualan.

Adakah terdapat keperluan pelaburan minimum untuk menyertai Program TimeTec Global Reseller ini?

Ya, bagaimanapun, pelaburan itu adalah minimum dan boleh digunakan sebagai kredit kedai untuk memulakan perniagaan dengan kami. E-mel kepada kami di info@timeteccloud.com untuk maklumat lanjut.

Bagaimana untuk menjadi sebahagian daripada Program Reseller TimeTec Global?

Pergi ke laman permohonan dalam talian di http://www.timeteccloud.com/become_partner , memilih jenis perkongsian, mengisi semua maklumat yang diperlukan dan menyerahkan borang permohonan online. Kita mungkin meningkatkan atau menurunkan taraf Jenis anda permohonan Perkongsian setelah menyemak. Setelah diluluskan, setiap reseller akan diberikan akaun demo percuma dengan pengaktifan 10 lesen pengguna.

Bagaimana untuk mengikuti latihan Program Reseller TimeTec Global?

Kami menyediakan latihan dalam talian; anda boleh mendaftar dengan kami untuk sesi Webinar di http://www.fingertec.com/webinar/timeteccloud/ . Anda juga boleh menjemput pelanggan anda atau bakal pelanggan anda untuk menyertai sesi latihan. Pada masa ini, kami menjalankan semua kursus dalam bahasa Inggeris. Untuk mencapai lebih penonton, anda digalakkan untuk menjalankan kursus-kursus latihan dalam bahasa tempatan anda dan anda juga boleh menggunakan alat webinar kami. Berhubung dengan kami untuk menubuhkan sesi Webinar anda sendiri dalam masa yang singkat semua.

Saya berminat untuk menjadi reseller baru tetapi saya tidak mempunyai apa-apa pengalaman menjual penyelesaian FingerTec atau awan. Boleh anda menasihati saya tentang bagaimana untuk meneruskan?

Jika anda baru untuk FingerTec dan TimeTec, anda akan perlu belajar permohonan TimeTec dengan menghadiri salah satu sesi Webinar kami dan menggunakan akaun perbicaraan. Akaun yang tidak aktif dalam tempoh 6 bulan akan dimatikan secara automatik. Pasukan kami akan membuat susulan dengan anda sebaik sahaja anda berdaftar dengan kami.

Adakah saya perlu menandatangani Perjanjian Perkongsian untuk menjadi rakan kongsi?

Ya. Sebaik sahaja kami menerima permohonan anda, anda akan menerima e-mel, yang memerlukan anda untuk mengaktifkan akaun perkongsian anda. Dengan mengaktifkan akaun, anda perlu bersetuju dengan terma dan syarat Perjanjian Perkongsian.

TimeTec akhirnya akan melancarkan sejumlah penyelesaian 8 awan, adalah penjual semula secara automatik diberi hak untuk menjual semua aplikasi?

No. Anda hanya memohon penyelesaian awan yang anda berminat untuk apabila anda mengisi borang permohonan online. Sudah tentu anda boleh memilih untuk lebih banyak jika anda mempunyai keyakinan untuk mencapai kuota jualan yang ditetapkan untuk anda.

Adakah anda mengenakan apa-apa kuota jualan tahunan mengenai penjual semula?

Ya. komitmen jualan berbeza dari satu negara ke negara lain, dan untuk tahap reseller berbeza. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk kepada kami di info@timeteccloud.com .

anda akan merujuk pertanyaan secara online dari negara kita kepada kita?

Setiap pelanggan akan diberi kepada satu reseller untuk sokongan tempatan yang lebih baik. Oleh itu, kami akan meluluskan sebarang pertanyaan tempatan menerima kepada penjual semula tempatan dan ia adalah semata-mata mengikut budi bicara kami.

Adakah TimeTec menyediakan sokongan pemasaran kepada penjual semula?

Ya. Sila rujuk Event Tajaan Program untuk maklumat lanjut.

Apa yang struktur harga untuk TimeTec dan apa yang margin keuntungan saya?

Sila rujuk pautan berikut untuk harga kami.

TimeTec TA TimeTec Patrol
i-Neighbour EpiCamera

Semua Penjual akan menikmati margin keuntungan 30-50%. Sila rujuk jabatan jualan kami tentang margin pendapatan anda.

Saya kini merupakan seorang pengedar FingerTec anda. Bolehkah saya melantik peniaga dalam sistem TimeTec anda? Dan berapa banyak keuntungan yang akan saya dapat sekali peniaga saya mendaftar beberapa pelanggan TimeTec?

Sebagai pengedar, anda biasanya menikmati margin 45% daripada jumlah bil terus dari pelanggan sign-up terus dan sistem TimeTec kami memenuhi keperluan dua tahap jualan yang anda boleh mendaftar peniaga di bawah akaun anda dan menikmati margin 10-15% daripada mereka jumlah bil. Sebagai pengedar, anda perlu menyediakan reseller anda dengan latihan TimeTec.

Bagaimana sekiranya pembayaran dijalankan, melalui reseller atau melalui TimeTec?

Ia terpulang kepada anda. Jika pelanggan memilih untuk melakukan pembayaran dalam talian, pengaktifan lesen akan berada dalam masa sebenar, bagaimanapun, jika pelanggan membayar melalui anda melalui kaedah luar talian, ia akan mengambil sedikit masa untuk proses pembayaran keseluruhan untuk dibersihkan kerana kita perlu menunggu pembayaran daripada anda sebelum kami boleh mengaktifkan lesen. Sila rujuk kepada Polisi Pembayaran untuk maklumat lanjut.

Adakah dibenarkan untuk menjual langganan perkhidmatan awan TimeTec dalam mata wang tempatan?

Ya, tetapi penjualan lesen dalam mata wang tempatan hanya diterima untuk kaedah pembayaran luar talian. Jika pelanggan anda membayar untuk langganan dalam talian, hanya USD mata wang boleh diterima.

Apabila pelanggan saya telah membuat pembayaran kepada anda, bagaimana anda akan membayar balik margin saya kepada saya?

Kami akan mengkreditkan margin anda ke dalam akaun anda setelah pemindahan itu dibersihkan. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai proses suruhanjaya itu.

I have already signed up for TimeTec dealer and have a dealer account. How can I create an invoice for my client in my dealer account?

Once you have logged in to your dealer account, go to Customer > List of Customers, click on Licences of your selected client.You will see your client’s active licence, scroll down to end of page and click on “Purchase TimeTec Series Licence”Under the Order Details, choose Subscriber if the invoice is paid directly by end user; or Dealer if it is paid by your company. Click Preview Order to proceed for payment.

How can I add payment for my client’s licence using the Store Credit in my dealer account?

In the licence order page, choose Dealer under the Order Details and fill in the licence units and Billing Cycle. Click Preview Order to proceed for payment.Select Offline Payment and click “Place Order”. In the next page, you will see the invoice with a few payment options at the end of page. Choose Store Credit and Checkout.Pemindahan wang sentiasa melibatkan caj bank. Yang akan menanggung caj dalam kes ini?

Akhir menerima akan menanggung caj bank dan kos transaksi. Sebagai contoh, jika pelanggan membayar terus kepada kami melalui PayPal, kita akan menyerap caj bank.
Walau bagaimanapun, apabila anda tunai keluar margin keuntungan anda dari akaun anda, anda perlu menanggung caj bank.

Bagaimana saya boleh menjejaki pelanggan saya 'atau peniaga rekod?

Akaun Reseller anda membolehkan anda untuk mengesan semua pelanggan anda dan rekod peniaga. Anda boleh log masuk ke menyemak status bila-bila masa mereka yang anda mahu.

Jika pelanggan saya membayar saya dalam mata wang tempatan, yang saya perlu membayar anda dalam mata wang tempatan juga?

No. Semua pembayaran yang dibuat kepada TimeTec mestilah dalam dolar Amerika. Sebarang keuntungan atau kerugian yang disebabkan oleh pertukaran mata wang akan ditanggung oleh anda. Oleh itu, pastikan anda mengetahui kadar pertukaran yang tepat yang akan dikenakan kepada pelanggan anda.

Jika pelanggan saya membayar terus kepada anda dalam talian, bila dan bagaimana saya boleh tunai keluar pendapatan saya?

Anda boleh log masuk dan menyemak akaun anda bila-bila masa untuk jumlah komisen yang anda usahakan, dan wang tunai keluar sebarang amaun dalam baki anda pada bila-bila masa melalui PayPal akaun atau anda boleh menggunakannya untuk mengimbangi perintah FingerTec anda dari kami.

Adakah saya perlu mempunyai akaun PayPal untuk menjalankan apa-apa urus niaga dalam talian dengan anda?

Anda amat digalakkan untuk mempunyai akaun Paypal untuk kemudahan, kecuali perkhidmatan yang tidak ditawarkan di negara anda; anda boleh mengatur pilihan lain untuk membuat pembayaran kepada kami.

Anda memberi diskaun peratusan tertentu untuk jangka panjang langganan kepada pelanggan, ia akan menjejaskan pendapatan saya?

Ya. margin perkongsian keuntungan anda akan sentiasa berdasarkan jumlah bil pelanggan.

Jika pelanggan saya melanggan kepada kitaran pengebilan satu tahun, adakah saya akan mendapat perkongsian keuntungan saya sepenuhnya?

Ya. Anda akan sentiasa mendapat bahagian anda sepenuhnya apabila pelanggan anda selesai pembayarannya.

Saya hendak berkas perkakasan dengan penyelesaian TimeTec. Adakah terdapat mana-mana produk atau alat TimeTec menawarkan tambahan?

Ya kita lakukan. Kami menawarkan beberapa peranti IOT terpakai kepada penyelesaian TimeTec, sila rujuk kepada yang berikut:

TimeTec TA i-Neighbour  
• Biometric Reader • Smart Card Reader • Smart Lock ML-10B
• Beacon • Siren Kit • Smart LPR
• NFC Tag (Juga serasi dengan TimeTec Patrol) • Lift Control Panel BLE-16 • Smart Reader H2b
  • BLE-2 • Wireless Alarm System
  • Smart IP Camera • Smart Turnstile

perkakasan perlu dibilkan secara berasingan daripada jualan TimeTec, tetapi jika pelanggan memilih untuk membayar melalui anda, anda boleh termasuk kedua-dua perkakasan dan yuran langganan TimeTec ke dalam jumlah bil anda. Sila hubungi pasukan jualan kami di info@timeteccloud.com untuk sebarang pertanyaan.

Bagaimana anda menghantar perkakasan? anda akan menguruskan penghantaran atau saya perlu untuk mengatur pada saya sendiri?

Anda boleh sama ada menguruskan penghantaran sendiri atau bekerjasama dengan pasukan jualan kami. Sila ambil perhatian bahawa anda akan bertanggungjawab untuk semua caj yang berkaitan dengan perkapalan, termasuk semua cukai.

Sejak TimeTec beroperasi secara langganan; boleh saya juga menawarkan sewa perkakasan kepada pelanggan saya?

Ya, anda boleh berbuat demikian, tetapi TimeTec tidak akan menawarkan sebarang perkhidmatan sewaan. urusan anda dengan TimeTec akan kekal sebagai asas jualan yang secara terang-terangan.

Ada soalan lagi? Klik di sini untuk bertanya.